RYUE NISHIZAWA’DAN BİR AĞAÇ ETRAFINDA DÖNEN ‘ÖLÇEKSİZ’ DİNLENME ALANI: “FUKİTA PAVYONU”

ryue-nishizawa-fukita-pavyonu-kotsıfır (1)

Ryue Nishizawa’nın bir ağaç etrafında şekillenen ve 2 büyük metal plakadan oluşan Fukita Pavyon’u ziyaretçiler için ‘ölçeksiz’ bir dinlenme deneyimi sunuyor.

2013 yılında Setouchi Arts Festival (Seouchi Sanat Festivali) için tasarlanan strüktür çevresine nazikçe uyum sağlamaya çalışan eğrisel formlardan oluşuyor. 2 metal plakadan oluşan tasarımın içinde ziyaretçilerin oturabilmeleri için yerleştirilmiş yuvarlak bir bank mevcut.

Pavyon, Shodoshima Adası’nda eski bir okulun bahçesine yapılmış. Ufak çocukların rahatlıkla içinde gezinebildiği pavyon yetişkinlerin oturarak rahat edebilecekleri bir yüksekliğe sahip.

Sessizliğin içinde bir dinlenme alanı olarak kurgulanan strüktür doğayla harmoni içinde olacak bir form arayışının ürünü. K / arquitecturaviva

Paylaşım
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR!


    Henüz yorum yok

    Yorum yap

    Paylaşım