GOOGLE’IN YENİ KAMPÜS PROJESİNDEN GÖRSELLER YAYIMLANDI

GCCP_OVERALL_view02 4k

The New York Times’ın haberine göre Google geçen hafta California Mountain View’deki yeni kampüsü için tasarımcılardan öneriler almaya başladı. Birden fazla şehir bloğu büyüklüğünde kanopilerden oluşan bir tasarım için Danimarka’lı ofis BIG‘den Bjarke Ingles ve Thomas Heatherwick Studio‘dan Heatherwick ile görüşüyor. Bu iki tasarım ofisi, yüksek teknolojili, iklim kontrol elemanlarıyla enerji verimliliğini esas alan, yeşil binalardan oluşan bir tasarım geliştirdiler. İlk bakışta Buckminster Fuller‘in 1950-1960 yılları arasındaki jeodezik kubbelerini akla getiren projenin temel kararında North Bayshore bölgesinde var olan 4 bölgenin yeniden ele alınması ve var olan binaların enerji verimliliği yüksek bir şekilde yeniden kurgulanması yatıyor.

 

Tasarımcılar kampüsün bütününde mekanlar arası geçirgenliği kısıtlayacak ögelerden arınmak, dış etkilerden korunmak için, iç/dış ayrımını en aza indirecek şekilde transparan kabuk tasarladılar. Google’ın sunduğu haliyle, çalışanının mutluluğuna ve verimliliğine odaklı iş ortamı, doğa dostu ve transparan bu ”habitat”la birleşince hikaye daha anlaşılabilir hale geliyor. Buckminster Fuller’in projelerini akla getiren projenin ilk etabının tamamlanmasının 2020’yi bulacağı öngörülüyor.

fuller_dome

Buckminster Fuller’in 68’de Manhattan için tasarladığı kubbe

 

6012021629_54553b3f6a_b-960x638

Buckminster Fuller’in Expo 67 fuarı için tasarladığı Biosphere

 

 Google Kampüs projesinden görseller:

 

 



Henüz yorum yok

Yorum yap

Paylaşım