STEVEN HOLL ARCHITECTS’İN TASARLADIĞI GÖRSEL SANATLAR BİNASI

art_meadow_view3

Mimarlık Ofisi: Steven Holl Architects

Mimarlar: Steven Holl, Chris McVoy, Rychiee Espinosa

Tasarım Ekibi: Garrick Ambrose, Bell Ying Yi Cai, Christiane Deptolla, JongSeo Lee, Johanna Muszbek, Garrett

Ricciardi, Filipe Taboada, Jeanne Wellinger, Human Tieliu Wu, Christina Yessios

Destek veren Ofis: BNIM Architects

Alan: 11706m2

Yıl: 2013

Fotoğraflar: Steven Holl Architects


Üç yıldan uzun bir süre önce, University of Iowa Sanat Kampüsü‘nde yer alacak Görsel Sanatlar Binası için açılan yarışmayı, Steven Holl Architects and BNIM Architects‘in kazandığı açıklandı. Bugünlerde binanın inşaatı başlandı. Yeni görsel sanatlar binası, 1936’da inşa edilen ve 2008’deki selde zarar gören binanın yerine inşa edilecek ve yine aynı ofisin daha önce ödül almış bir başka yapısına komşu olacak.

Ofisin tasarım kriterleri hakkındaki açıklama metni:

1. Ara Bağlantılar: Yatay Programlar, Dikey Gözeneklilik

steven-holl-architects-arts-building-for-university-of-iowa-71

Sanat okulunda bağlantılı olma ve geçişkenlik durumu yaşamsal öneme sahip. Bugün dijital teknikler tüm sanatlar arasındaki bağlantıları açmış durumda. Kat plakaları arasındaki dikey oyuklar tüm departmanlar arasındaki ilişkiyi güçlendiriyor. Öğrenciler bu açıklıklar sayesinde farklı kotlardaki aktiviteleri görebiliyor ve etkileşime geçmeye teşvik ediliyorlar. İç dolaşıma bitişik duvarlarda cam kullanılarak daha fazla iletişim sağlanıyor.

2. Çok Kaynaklı Işık

2011-04-07-c_2-WHOR

Doğal ışık ve doğal havalandırma 4 kat arasında kesip çıkartılmış 7 adet dikey oyukla sağlanıyor.

3. Yatay Karşılaşmaları Olarak Koridorlar, Düşey Toplayıcı Olarak Merdivenler

2011-04-08-stairs-as-social-condenser-WHOR

Merdivenler karşılaşmayı, buluşmayı teşvik edecek şekilde tasarlandı. Bazı merdivenler masa ve sandalyelerin olduğu geniş alanlara, bazıları kanepelerin olduğu dinlenme alanlarına iniyor.

4. Kampüs Alan Tanımı / Gözeneklilik

524ce8b9e8e44ecb17000443_arts-building-for-university-of-iowa-steven-holl-architects_04_19_11_wc019-530x704

Kampüsün gridi nehir tarafından bölünüyor. Arts West binaları bu düzensiz geometrileri yansıtıyor. Bu yeni yapılar gridal düzeni kaldırıyor ve kampüsü bir sanat çayırlı olarak tanımlıyor.

5.Ekolojik Yenilik, Malzeme Seçimi

524ce779e8e44eff02000486_arts-building-for-university-of-iowa-steven-holl-architects_shared_space_02-530x530

Doğal havalandırma hareketli pencerelerle sağlanıyor. Delikli betonarme strüktür arasındaki balon şeklindeki levhalar ısıtma ve soğutmayı sağlıyor. Güneydoğu ve güneybatı yönüne bakan Rheinzink kabuğu mavi ve yeşil olarak çeşitleniyor.

Proje detayları:



Henüz yorum yok

Yorum yap

Paylaşım